om gladting

om et pittelite fantastisk kamera

i slutten av juni, etter lønning, bestemte jeg meg for at jeg ville ha et kamera igjen. første gangen jeg kjøpte meg et ordentlig kamera, gikk jeg for et nikonspeilreflekskamera, for tre-fire tusenlapper. konfirmasjonspenger, vøtt. dette var altså da fem år siden. kameraet mitt ble stjålet bare et lite halvår etterpå, og etter det har jeg ikke hatt mitt eget kamera. jeg har lånt av søsken og foreldre, men jeg har ikke hatt et som bare var mitt. i juni bestemte jeg meg for at jeg ville ha det.

så, etter en liten runde på elkjøps nettsider, fant jeg en pen liten sak til under totusenlappen, og bare dét alene var jo særs fristende. spesifikasjonene til kameraet sa meg ikke stort mye, ettersom jeg er en kameran00b av dimensjoner, men den hadde ikke for mange fancysmancy innstillinger og hadde itillegg "tulleting" som fisheyemodus og miniatyr-effekt. så jeg trykket gå til kassa og plutselig var det bare å vente på pakke i posten.

noen dager senere slo det meg at internettet er min venn, og at man kan finne ut mer om kameraet sitt ved å se/lese reviews. my mind was blown. for knappe 1800,- kroner hadde jeg kjøpt meg et pittelite babykamera (det er plass til hele kameraet i håndflaten) med 30x optisk zoom og features som skulle gjøre det enda enklere for meg - en n00b - å bruke. jeg ble forelsket. og dette før jeg i det hele tatt hadde fått kameraet, eller sjansen til å ta bilder med det!

også, noen uker senere, fikk jeg babyen min i posten. først turte jeg ikke gjøre stort annet enn å bare se på det og være forundret. så, etter mye nøling, skrudde jeg det på og trykket på knapper og lekte med innstillinger. så skulle jeg ta noen bilder, og da innser jeg at jeg ikke har minnekort. idiot som jeg er. så jeg la det pent og pyntelig tilbake i eska og ventet.

dro familien til hellas, og jeg plukket opp minnekort på veien over. på de to ukene lærte jeg kameraet å kjenne, selv om jeg fortsatt pusler litt med iso og lukkertid n all that, og det var fantastisk. jeg lar bildene snakke for seg selv (se på det av månen, da. srsly.) og etterlater dere med kameraets navn og lenke: canon powershot sx500 is

har dere et kamera dere sverger til?

noen ganger bruker jeg penger på shiny things

en av mine store kjærligheter er smykkerier. ringer, øredobber, smykker. spesielt når man finner så mange fine ting på det store internettet til en billig penge. her er noen av mine seneste innkjøp:maisstore har stort smykkesalg (50% på alt) og hvordan kan jeg da si nei? de har veldig mye fint og størsteparten av ringene deres er justerbare, noe som jeg setter stor pris på, ettersom jeg har chubbyfingers. 

jeg ble tipset om salg hos halogirl for rundt en måned siden-ish, men de har alltid mange dippedutter på salg, og man finner mye finurlig der! (jeg er forøvrig ikke sikker på om ringen er derifra (ehe) men hvis jeg kommer på hvor den er fra skal jeg oppdatere!disse skjønnhetene er fra kandeeshop, som i utgangspunktet selger klær, men som nylig har fått inn noen nydelige armbånd og ringer. det skal forøvrig nevnes at jeg på jobb presterte å mose ringen litt. og jeg kjøpte også en buddharing, men den har jeg prestert å miste. (noe sier meg dog at om jeg hadde lett litt rundt på rommet ville den på magisk vis dukket opp. krysser fingrene!)

har dere noen bra nettsider dere handler hos?

en liten ønskelisteén. johnny loco urban cruiser to&tre. rosie wonder temporary tattoos
fire. maybellines color show sequins-neglelakk fem&seks. iphonecases (én og to) fra etsy

etter hver lønning brenner lommeboka. det skal jeg ærlig innrømme. men ettersom jeg prøver hardt å spare penger til afrikatur og fremtiden og sånn, så er det ikke alt jeg kan kjøpe med én gang det er penger på kontoen. da synes jeg det er fint å lage små ønskelister, etterhvert som jeg finner ting. spesielt siden jeg er så flink til å glemme hva det er jeg ønsker meg. det skal dog nevnes at jeg har kjøpt meg noe småtteri, og det kommer i eget innlegg så fort jeg finner dem i postkassen!

hva er det fineste du har kjøpt deg i det siste?
hva ønsker du deg? 

gladting siden sist #2♥ å rote frem mørkelilla leppestift
♥ bruke lønn på fine ting (eksempelvis pensler, armbånd, ringer og bøker)
♥ å leke med vannmaling
♥ lange bilturer
♥ peoner på tilbud
♥ danmark (som dere kan lese mer om her)
♥ verdas beste bestevenninne på besøk
♥ ny seng (som jeg gjerne kunne giftet meg med)
♥ samtaler som varer til langt på natt
♥ amerikansk netflix rrrr
♥ hjemmelaga smoothie
♥ hobbiten (som jeg nå har sett sånn.. 7,5 ganger, kanskje)
♥ tatoveringsplanlegging med bestevenninne
♥ afrikaplanlegging (ikke lenge igjen nå, æææ)
♥ flunkandes nytt kamera (canon powershot sx500 is som er pittelite og kjempesøtt!)
♥ å alltid ha iskrem i fryseren
♥ bra folk som gjør det gøy å være på jobb
♥ å finne nye sanger man liker (som f.eks. denne)
♥ styggfine solbriller
♥ escadas cherry in the air som bare lukter så sinnsykt himla godt
♥ å finne et gammelt staffeli og flytte det inn på rommet
♥  

gladting siden sist♥ å dra til bergen: se venner og klappe på kattungerrrrr
♥ å få bestevenninne på besøk og gå oss vill på grünerløkka sammen
♥ bodyshops bodybutter som lukter så sinnsykt himla godt
♥ å tulle bort tiden ved å redigere bilder til den store gullmedaljen
♥ å sjekke mailen sin og finne akkurat det jeg håpte på å finne
♥ blå dipdye som gjør håret mitt mye mindre kje-de-lig
♥ å gå på kunstutstilling og få kjempelyst til å male
♥ første lønning og å bruke den på fine ting
♥ å ta sommerens første ute-øl med bestevenninne
♥ billig sandwichis
♥ nedtelling til den (pittelille) sommerferien min
♥ å fullføre watership down og plukke opp salvador dalis diary of a genius
♥ at treningsmotivasjonen ikke smuldrer bort
♥ å fullføre inuyasha, endelig
♥ nyvunnen motivasjon til å få til fransk
♥ å vaske klær på feil temperatur uten at det ble katastrofe

og sikkert mye mer jeg kommer på sånn etterhvert og forteller om senere!
hva har dere gjort på? 

ukens blogger!jeg ble en av ukens blogger hos fineste johanne igår, og det er superfint! for dere som ikke har lest bloggen hennes, så anbefaler jeg det på det høyeste, hun skriver morsomt og fint, og inspirerer med flotte outfitbilder. også anbefaler jeg å sjekke ut bloggene på listene hennes, mye fint! spesielt har jeg nylig oppdaget fiskebolle med minimalistisk, pent design, nydelige hverdagsbilder og morsom tekst. anbefales, altså!

når postmannen gir meg fine tingfor en håndfull måneder siden snublet jeg over nettbutikken backstage*, og jeg forelsket meg umiddelbart. da jeg endelig fikk skrapt sammen nok penger bestilte jeg en nydelig ring og et armbånd fra himmelen. noe som var ekstra fint med de tingene jeg bestilte, var at de har regulerbare ringer - jeg som har ganske tjukke, nesten mandige fingre, kan ikke la være å sette pris på slike ting. (noe av det tristeste jeg vet er å finne ringer jeg forelsker meg i, også er de bare alt for små for dustefingrene mine). jeg fikk også en liten bonus - ettersom jeg måtte vente lengre enn vanlig - som var en veldig søt, helt plain gullring. koselig!

om en er glad i smykkerier som skiller seg ut, enten det skal være ringer, cuffs, armbånd, smykker eller til og med vesker eller sko, anbefaler jeg backstage veldig. en får raske svar, det er (ganske) rimelige priser, ålreit leveringstid - og rett og slett helt nydelige ting å anskaffe seg. jeg er iallefall superlykkelig - selv ikke det at oslo er grått og regnete kan temme entusiasmen min.

har dere noen nettbutikker dere er forelska i?

gladting på en onsdag #1mornings, verden! jeg glemte å dele gladting på mandag, så dere får det idag, tjohei:

♥ superfine ting i posten (som mest sannsynlig får sitt eget innlegg)
♥ jobbintervju idag! krysser alle fingre og alle tær
♥ å våkne helt uthvilt klokken seks idag tidlig
♥ at jeg har fått tilbake den store sudokuboken min
♥ lufta blir varmere for hver dag som går
♥ rød leppestift og svart neglelakk
♥ it's always sunny in philadelphia
♥ lillebror som kjøpte o'boy fordi jeg nevnte at jeg ville ha det
♥ croissants til frokost
♥ bodyscrub fra bodyshop som lukter pasjonsfrukt
♥ sola som bryter gjennom skyene
♥ mamma og pappa som gir jobbintervjutips og ønsker lykke til

hva er deres gladting idag? 

det som får dagene til å gå

når man ikke har stort annet i hverdagen sin enn jobb, jobb, jobb, er det vanskelig å holde humøret oppe. heldigvis finnes det bittesmå ting som gjør mine dager enklere:

kattesnork. jordbærsmoothies. bukowski. å skrive brev. kyllingfajitas. sykkelturer. ferieplanlegging. tattoveringsplanlegging. pakker i posten. timelange telefonsamtaler. babybel. lønningsdag. blåklokker i veikanten. fargeblyanter. blåbærdrops. neglelakk med rare navn og fine farger. true blood. radioresepsjonen. å lage spotifyspillelister. flettekrøller. pasjonsfruktbodylotion. 

hva er dine fine ting?

gladting i hverdagen

(bildekilde)

vannmaling. sollys gjennom vinduet. fjorden utenfor. sovende katt på magen. opprømt hund som løper og hopper rundt utenfor. bestemormat. smskjærleik. energidrikk. csi på tv. iskrem. dagbokskriving. egenplukkede jordbær. flyttelasset som kommer på plass. middagslurer på sofaen.

ett stykk bra kvinnfolk:

den sterkeste, flotteste venninnen en kan ha. hun er av typen som ikke har noe imot å sitte oppe hele natten bare for å snakke om tattoveringer og gutter, typen som blir med på kjederøyking uavhengig av minus- eller plussgrader. som forstår hva jeg mener når jeg sier at fuck verden, jeg vil bare dø, og ikke legger noe mer i det enn det det er. som ikke ler av disse innviklede tankene og følelsene man har på innsiden, som forstår uten å føle seg tvunget til å si det, som er der. det er henne jeg ler med når jeg søler vann utover hele soverommet mitt, henne jeg ser lotr-filmene med om og om og om igjen, henne jeg leker macgyver med, henne jeg blir brisen på hvitvin med. hun er uendelig fin og uendelig god, og det er få kvinnfolk jeg har møtt som er like bra som henne.

(bildet tatt av tini harrison. også et bra stykk kvinnfolk.)

Kristina Henrichsen

23, Bergen

hhenrichsen @ instagram

grafisk design-student, fascinert av cirka alt.

bloglovin
hits