om hverdagen

maioppsummering

om jeg ikke husker helt feil, var mai ifjor en litt vanskelig måned. jeg begynte i ny jobb i en ny by - som jo viste seg å være et sted hvor jeg skulle bli kjent med mange av de fineste jentene jeg vet om - og det var skummelt og rart. men i år var mai en vakker måned. jeg dro til london med bestevenninna mi, som var et lite firedagers eventyr, jeg fylte 21 år og feira det med en håndfull av de aller beste og begynte endelig å male igjen. (apropos det å begynne å male igjen: jeg har oppretta en facebookside til all kunsten min, og hadde satt superstor pris på om dere hadde likt den, og eventuelt delt den! den finner dere ved å trykke her) jeg skrev også masse, lærte meg å lage en ny drink, kyssa, smelta litt bort i oslosola og fant ny treningsmotivasjon, som sakte men sikkert gav upåklagelige resultater. hver måned av dette året har toppet den forrige, og jeg synes det er himla, himla fint å hele tiden bli bedre kjent med meg selv. nå står juni for tur, og jeg gleder meg til å se hva den har å by på!

hvordan var deres mai?
opplevde dere noe magisk? 

sunday clears away the rust of the whole week - j. addison

jeg våkna tidlig, rundt fem. satt på klesvask, farga håret, bestilte noen fine ting fra internett, leste litt. og plutselig fikk jeg himla lyst til å gå en tur. det er jo tross alt himla fint vær ute, da. så jeg gjorde nettopp det! jeg har bodd i oslo litt over et år nå, og allikevel er jeg fortsatt ganske lost her. så idag tok jeg beina fatt og gikk litt rundt på frognerseteren, og fant ut det at de hadde en ganske så ålreit tursti. tråkka rundt i en times tid, til musikken jeg elska med hele mitt hjerte da jeg var fjorten/femten (les: jeg var  emo) og bare tok inn den sinnsykt deilige tidlig vår-luften. (du vet når den er en sånn fantastisk blanding av crisp vinterluft og myk sommer?) et par-tre øyeblikk var prega av tanker om at jeg går alene i skogen mens de fleste sover. det er sånn de dør på skrekkfilm, men i det store og det hele var det en skikkelig fin tur, og jeg skal absolutt utnytte turstien til det fulleste fremover! 

nå skal jeg rydde litt i hus og heim, til jeg får noen skikkelig bra chicas på besøk senere idag. håper dere har en supersøndag!

jeg har ikke glemt dere, altså

så. jeg hadde egentlig planer om å bytte bloggplatform. og jeg grubler enda. men allikevel har jeg jo ikke helt glemt denne bloggen her, da, og jeg får jo litt dårlig samvittighet for å ikke oppdatere. men når det går så lang tid er det også litt vanskelig å vite hvor man skal begynne? det har nemlig skjedd utrolig mye. jeg har vært i india, sett flere konserter, malt og tegna masse, drukket øl og drinker med utrolig flotte folk, fått fine ting i posten, skrevet masse, gått på munch muséet flere ganger, fjerna visdomstann og bare.. ja, vært litt over alt, egentlig? jeg kan med hånda på hjertet si at dette by far er den beste starten på et år jeg har opplevd. (og de ser bare ut til å bli bedre og bedre for hver nyttårsfeiring, skjer med det 'a?) 

men - jeg har et spørsmål. 

hva er det egentlig dere vil se her?

et av problemene jeg har med å opprettholde blogginga er at jeg ikke helt vet hva jeg skal skrive om. altså, joda - bloggingen er jo hovedsaklig for min egen del. men så er det jo for dere også, og om dere er mer interessert i f.eks. det jeg maler og skriver, eller konserter jeg går på, filmer jeg ser etc etc, så er det jo fint å vite om det, og være litt obs på å oppdatere litt oftere på de frontene. så, ja, hva vil dere se?

og jeg lover at jeg skal være flinkere nå. jeg sier det hver gang, men nå skal det gå. jeg har mange innlegg jeg vil skrive. 

og utover dét - hva har dere gjort de siste to månedene?

hipp hipp hurra (på etterskudd)pappa, lillebror og jeg feiret årets syttende mai i kragerø, hvor pappa skulle holde syttendemai-tale. disse to bildene oppsummerer store deler av dagen. én. jeg og lillebror som spiller playstation på macen min (emulatorer, altså <3). to. pappa som holder tale. ellers enn dét gjorde vi som en skal på syttendemai, vi spiste for mye is og gikk i litt for stive klær. (og så satt vi i bil i mange timer og besøkte litt familie, før alle ble trøtte og sengene ble superfristende.

hadde du en fin syttendemai?

mammabursdag & helgekos

på lørdag hadde verdens fineste mamma bursdag, og det ble feiret med hjemmelagde babycroissanter (som til å være mitt første forsøk endte opp som ganske ålreite!) og solskinn. vi spilte mario party på wii, som mamma ikke hadde tålmodighet til, spiste tacomiddag og synes det er fint at våren forsiktig begynner å si halloettersom det jo var bursdag, måtte det jo gaver til (itillegg til babycroissantene hun fikk servert til frokost!), så jeg dro fram malesakene og lillebror bidro med lerret, og slik ble utfallet! jeg tror hun blir en smule gladere for hjemmesnekra gaver nå enn da det var misformede leireklumper i stygge farger fra barneskolen, haha.

søndag (idag) har jeg kun spilt wii med lillebror, trent og sett på inuyasha. hardt liv, altså. for ikke å snakke om innholdsrikt.

har dere gjort noe fint i helgen?

det er viktig å si fuck it, og idag er det akkurat dét jeg sierjeg tror på viktigheten i det å se lyst på ting. eller, ikke nødvendigvis se lyst på ting, men ihvertfall finne det som er positivt og å holde fast ved det. å se at hei, ikke alt trenger å være mørkt og kjipt og tungt hele tiden. det finnes fine ting også, tross alt. men noen dager, uansett hvor viktig jeg vet det er å finne det som er fint og det som løfter en opp, er det ikke like lett. det er ikke alltid det hjelper å spise sjokolade etter et mareritt, det er ikke alltid det hjelper å lese en fin bok på en vond dag.

noe jeg også tror på, er at det er viktig å la seg selv føle det man føler. og, selv om bloggen min kun har vært gladting de siste ukene, bærer det å flytte til en helt annen by på andre siden av landet, med seg mye vondt. vennene mine er milevis unna, denne byen er ikke hjemme, rommet jeg har fått er ikke rommet mitt, selv det å gå i butikken er rart, for det er ikke butikken jeg kjenner. og selv om det er viktig å finne fine ting, er det noen ganger vanskelig å ikke bli tatt uforberedt av sånne tanker.

plutselig får en lyst til å gråte, plutselig har en mareritt (eller angstdrømmer) flere netter på rad, plutselig føler man seg så sinnsykt, sinnsykt alene. og da er det ikke sikkert at det hjelper med fine bøker, videoer av katter eller sjokolade. og det er helt lov. det er lov å ikke ta på seg smilet og det er lov å kun ville ligge under dyna med serier rullende over pcskjermen.

det er viktig å la seg selv få lov til å ha slike dager. ikke føle seg tvungen fordi samfunnet rundt en krever gode unnskyldninger. hvorfor, og hvordan, skal man måtte unnskylde at man ikke har det så fint idag? dét skjønner hvertfall ikke jeg, og sier derfor heller fuck it. fuck kravene om perlehvite smil og en irriterende optimisme som er umulig å oppnå. fuck it, idag vil jeg ligge under dyna og ingenting annet. idag orker jeg ikke lete etter de fine tingene. det kan jeg heller gjøre imorgen.

hva irriterer deg mest - optimisme eller pessimisme?

gladting på en mandag #3

hei, jeg er på instagram: hhenrichsen

♥ har vært ute og søkt jobb, krysser fingrene
♥ å stå opp supertidlig
♥ ny header, tjohei
♥ sola skinner
♥ rød leppestift
♥ ny treningsplan
♥ gamle rr-podcast
♥ min nye iphone 4 

hva er deres gladting idag?

mitt totusenogtolv

fem ting som har vore bra med dette året:
♥ jeg klarte å fullføre tredjeåret på vgs
♥ lærte meg hvordan det er å bo alene, på knapt budsjett
♥ å endelig tørre å dipdye håret
♥ verdas beste romatur
♥ kasper

fem ting som har vore verst dette året:
♥ å måtte ta farvel med verdens beste morfar
♥ å måtte ta farvel med verdens beste hund
♥ å såvidt se familien min
♥ å totalt miste følelsen av å ha et ordentlig hjem
♥ ørten selvtillitsknekk kva har du lært i år?
at jeg er flinkere til å være alene enn jeg trodde, at jeg kan gjennomføre det meste skulle jeg bestemme meg for det og at det er lov å ta seg tid til å puste ut

vart året som du hadde tenkt deg?
litt ja og litt nei. jeg overrasket meg selv med viljestyrke, og morfaren min ble veldig plutselig tatt fra oss, men alt i alt har året vært givende 

kva klede har du brukt mest?
♥ russegenseren min som er myk, god og varm. 
♥ haremsbuksen min fra h&m som er verdens mest behagelige bukse. 

kva har du høyrt på for musikk?
the shins har absolutt dominert musikken, men mumford & sons og the cinematic orchestra ligger tett inntil førsteplassen. også har folksjangeren i stor grad sneket seg inn.

kva har du sett på?
åh, det er så mye! boardwalk empire, walking dead, the blue planet, andre verdenskrigsdokumentarer, game of thrones, top model uk, ørten skrekkfilmer i godt selskap.kven har du hengt mest med i år?
mine to absolutte favorittmennesker: kasper og helena. 

kva for nye personar har du blitt kjent med i år?
mange på skolen, men den aller viktigste er kasper.

kva er det finaste du har fått i år?
masse hjelp fra foreldrene mine ift. å bo alene og en ny telefon 

kva er det beste du har lest?
♥ mengele zoo - gerdt nygårdshaug
♥ himmelblomsttreet - gerdt nygårdshaug
♥ hobbiten - j. r. r. tolkien
♥ watership down - richard adams (er ikke ferdig med den, men sålangt: fantastisk!)gjorde du noko du aldri har gjort før?
jeg var russ, jeg tok privatisteksamener, hadde sommerjobb, kjøpte mitt første telt

vart nokon av vennene dine foreldre i år?
én jeg gikk på grunnskolen med fikk en sønn, men ellers nada

kva var din største framgang i 2012?
jeg klarte endelig å åpne øynene for eget talent, og jeg klarte å presse meg lengre enn jeg trodde jeg skulle klart. 

beste kjøp?
russegenseren min, som er det luneste klesplagget jeg eier, all vannmalingen oog mine jeffrey campbells ♥

kva brukte du mest pengar på?
mest sannsynlig russeutstyr, men kanskje også malingsutstyr kva skulle du ønska at du hadde gjort meir?
jeg skulle ønske jeg hadde tilbragt mer tid med morfaren min, at jeg hadde malt mer, skrevet mer og reist mer.

kva gjorde du på bursdagen din i 2012?
jeg spiste bursdagsmiddag og fikk gratis kake på peppes med de beste vennene, og tilbragte resten av kvelden med min aller, aller beste; helena

korleis skulle du beskriva stilen din i 2012?
oversized, blonder, avslappet. slik den har vært lenge, iguess.

listen er stjålet fra mariell, fordi jeg syntes den var en ordentlig fin oppsummering av året.

korleis var ditt år? 

it's beginning to look a lot like christmas

det er mange bloggere som har hatt julekalendere, men hjartesmils kalender synes jeg var så fin at akkurat idag vil jeg gjøre det i samme. here goes: tjuefire fine ting med denne julen.

1. magic metallic-leppestiften fra make up store som endelig dukket opp
2. gavepapir og til/fra-lapper over alt
3. julepynten i alle kriker og kroker
4. barbie in the nutcracker på mac'en
5. å snike seg til å få knepet på og fundert over gavene
6. at vlc-logoen har tatt på seg nissehatt
7. å høre på julespillelisten min på spotify
8. å øve på forskjellige flettestiler
9. ♥♥♥ pysjamas ♥♥♥
10. å vite at det blir supergod julemiddag senere
11. juletema over alt på tv'en
12. å skrive fine julekort
13. forsiktige fottrinn når familien etterhvert våkner
14. at julestemningen (endelig) forsiktig titter frem
15. den siste kalenderluken som åpnes
16. å spille og løse sudoku
17. fyrt peis ♥
18. kosekatten opus som bræler
19. å se familien igjen
20. å være omringet av høye fjell og se himmelen lyse opp
21. lure smil rundt gavepakkebordet
22. julebrus rrrr
23. å snakke lenge med lillesøster om alt mulig
24. å juleskype med verdas beste kasper

 

hva er fint med din jul?

ch-ch-ch-ch-changes

dessverre har jeg lagt bloggen på hylla og glemt den der nå den siste tiden. men nå prøver jeg altså smått å komme tilbake. det har skjedd en del siden sist nå, ettersom det har gått måneder. derfor tenkte jeg det kunne være greit å skrive en enda så liten liste. 

jeg har:

♥ farget håret mitt! det er brunt og grønt nå, etter å ha falmet fra sin opprinnelige midnattsblå
♥ sunget i min morfars begravelse, noe som var vondt og vanskelig, men òg veldig fint
♥ måttet ta farvel med verdens beste familiehund, ibino, ettersom han ble syk
♥ saumfart bergen by etter jobb, uten hell, og gir ikke opp
♥ forelsket meg i mine første sko (jeffrey campbell, mmm) og attpåtil fått dem!
♥ feiret min bestevenninnes bursdag med pizza, øl og latter
♥ spilt masse nintendo64 (pokémon stadium) og playstation2 (rayman m)
♥ brukt opp mine siste opptjente penger fra sommerjobben
♥ vekket mac'en min fra de døde, og ryddet masse i den
♥ kysset mye på verdas beste kasper (som dere etterhvert blir introdusert for)
♥ vært på mitt aller første julebord! 
♥ chippet venstre fortann
♥ blitt kastet snøball på og så blitt forsvart
♥ lest hobbiten og gledet meg masse til filmen
♥ lånt så mange bøker av pappa at kofferten min nesten veide for mye
♥ vært i sverige på harrytur og spist alt for mye sjokolade
♥ sluttet å spise snop og å drikke brus i hverdagene
♥ fått låne kameraet til  verdens beste "svigerinne" aurora

og det er bare noe av alt som har skjedd, men jeg må jo spare litt så jeg har noe å skrive om senere!

hva har skjedd i deres liv? 

 

det begynte å bli så lenge siden sist

for øyeblikket er jeg i eidfjord hos mø og besten (mormor og morfar), hvor jeg sommerjobber og bruker fritiden til å kjæle med de beste kjæledyrene i hele verden, spise verdens beste hjemmelagde mat (besteforeldre og matlaging, altså, må jo nesten være en slags konspirasjon) og litt sånn diverse. jeg tar forøvrig selvkritikk for elendig blogging, men jeg tør ikke å love at det blir bedre. kan love at jeg skal prøve, da. (kanskje jeg kan skrive litt om hove.) kos dere masse i sommer, da, folkens!

siden sist har jeg....tatt på meg rød harrybukse

..fått ganske langt hår.

..tegnet surrealistiske tegninger i håp om et ålreit særemne i kunsten..skrevet en del for hånd, mye om klining og sex, litt om sosiologi (eksamen imorgen, ik!)

..tusjet tulleting på den rød harrybuksa (typ 'gjeng'logoer, en knølhval, kjærlighetserklæringer)

 

og generelt vært veldig lite spennende og en vanvittig dårlig blogger. men, russetid og eksamenstid og alle mulige unnskyldninger jeg kan komme på. helt ærlig vet jeg ikke om jeg kommer til å være særlig flink til å holde blogen i live fremover, men jeg har hvertfall én plan, og det er å vise dere litt ekstra fin musikk. vent i spenning!

hva har du gjort siden sist, 'a?

et par innblikk i følelser under en norsktentamen

 

under norsktentamenen, hadde jeg (som dere kanskje skjønte) sovet alt for lite, var veldig avhengig av appelsinjuice, og var i himmelen da jeg var ferdig. og, pga trøtthet og mangel på konsentrasjonsevne, lekte jeg meg en del på paint gjennom hele prosedyren. enjoy.


Kristina Henrichsen

23, Bergen

hhenrichsen @ instagram

grafisk design-student, fascinert av cirka alt.

bloglovin
hits