om musikk og konserter

to sanger jeg synes burde høres

 

kæm va du?

det er få ting som gjør meg like glad som det å finne norsk musikk jeg virkelig liker. ikke fordi jeg synes at ammagad norsk er så utrolig mye bedre enn alt annet, tvert imot egentlig. vanligvis synes jeg sanger på norsk kan være litt dustete, og har som vane å foretrekke engelske tekster. derfor synger hjertet mitt høyt når jeg finner sanger med norsk tekst som virkelig funker.

derfor kan du nok tenke deg at jeg ble blid da jeg snubla over moddis nyeste album, kæm va du?. for noen av dere er dette albummet kanskje gammelt nytt, men jeg - dårlig som jeg er til å følge med - hørte først (skikkelig) på dette albummet iforgårs. siden dét har det vært vanskelig å høre på noe annet. det er perfekt balansert, med rolige sanger som grønt lauv i snyen og togsang, og upbeat og kraftig med sanger som vi slakta sau. jeg vet ikke hva annet jeg kan si enn at det er virkelig, virkelig bra - noe av det beste moddi har funnet på, kanskje - og jeg håper alle tar seg en lytt, og ikke angrer på det. for dette er seriøst bra norsk musikk.

and in the endless sky we are but one

jeg vet at det sikkert er mange av dere som allerede har hørt om oh land, men jeg må nesten vise allikevel, for hun er så himla bra! da jeg først hørte om henne var jeg ikke overbevist, sun of a gun var ikke heelt min greie, men når jeg faktisk satt meg litt ned og hørte på henne, blant annet på disse tre sangene over, så var jeg solgt. hun er vakker og stemmen hennes er herlig og åh, ja, hvis du ikke har hørt henne; superanbefalt!

blonder, mykt lys og søndagsjazz

da jeg var i oslo fikk jeg unnagjort litt vårshopping. dette er min andre monkitopp, og jeg elsker den. det er litt som å gå rundt i en svart, blomstrete sky, og jeg skal absolutt - absolutt! - bruke den på sommerens fine festivaler og strandturer. det er forresten òg nye solbriller. mih, fint med nye ting. materialistiske gleder, oui?

og ellers er det denne musikken jeg drømmer meg bort med for tida:

du er i ei røyktung bule i new york og det er dette du hører

jeg vil sveve til jazz. jeg vil flyte over gulv og kjenne trompeten, pianoet, kontrabassen, vokalen treffe meg som en bølge og slukes av det. jeg vil lukke øynene og glemme bort hvor jeg er, bare være med musikken og kroppene rundt i samme susende rus, i samme kriblende følelse av at brystet er en konserthall. gi meg ei røyktung bule og musikk å flyte til. nå.

én. fineste spillelisten du vet om?
to. hva er det fineste du har fått i posten noensinne?

briskeby blues

(bilde: guro holte igesund)

jan erik vold; hvorledes jeg elsker deg og din flytende blues, hvorledes jeg elsker den snikende følelsen oppetter ryggraden som du hvisker mot nakken. kropper, tang, uplift blues, sommerdrømmer.

han får det til å krible i fingrene og tærne, fargelegger omgivelsene blå og allikevel så lyse, liksom sommerdager - kanskje sommernetter. han gir deg sjølukt og forsiktige alenestunder, nesten sensuell danselyst - sveve snurrende over gulvet alene som med andre, det har ingenting å si, for du svever -, harmoni og forsiktige erklærelser i hverdagen.

få frysninger her.

trettifem sanger, to timer, tusen lengsler1 2 3

når våren smått titter frem, men vinteren nekter å slippe taket rundt ryggraden din

en spilleliste med følelsen av at sommeren aldri kommer fort nok, at våren lar vente på seg - at vinteren har bitt seg godt fast, og at du vandrer rundt i snø, slaps, regn - aldri tørr asfalt, og converseskoa du tok fram da snøen begynte å minke setter du inn i skapet igjen, skuffet og kald. spillelisten er litt grå og litt solgul, men mest av alt full av forventninger og hutring og vakker musikk.

roger waters, stockholm, femte mai

kan jeg si noe annet enn at jeg gleder meg helt spinnvilt mye, egentlig?
mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr<3

l'automne - lyden av høst, hovedsaklig

grunnen til at det er litt stille for tida er så enkelt som det at jeg føler meg som en (litt for godt brukt) tøffel. men jeg sverger på at det blir bedre etter en stund. i mellomtida kan du jo trykke her. min høstspilleliste. det kommer mer altså. men du vet. er man en tøffel, så er man en tøffel.

(sånn ellers var jeg med vinje idag. jeg var bobledrage, han dragefar, som vanlig. smilefaktor.)

Kristina Henrichsen

23, Bergen

hhenrichsen @ instagram

grafisk design-student, fascinert av cirka alt.

bloglovin
hits