om inspirasjon

dette er en sånn video jeg vil at alle skal se

pappaen minjeg er en av de heldigste jentene i verden. hvorfor? fordi pappaen min er den smarteste, flotteste, morsomste mannen jeg vet om.

han danser foran tven for å plage meg, hører på tysk 30tallsmusikk (og opera og klassikere som the beatles) på full guffe når han lager mat, han tar med seg søsknene mine og meg rundt i verden hver gang han får sjansen, han er alltid med på kortspill (og kan så himla mange), han gir meg minst én bok til jul hvert år og anbefaler tjuetalls til resten av året, han lager himla god indisk mat, har vært vegetarianer i førti+ år, og forteller meg så sinnsykt mye om hvert enkelt bilde vi ser når vi går på kunstutstillinger. han har gjort himla mye for klassisk musikk/opera i bergen, og nå for kunsten i oslo. en gang vi var på guinness book of records-muséet i danmark, var det en trommesak man kunne prøve å slå verdensrekorden på trommeslag på ett minutt på - og han slo den (dette var riktignok mange år siden, og det skjedde absolutt ingenting mer enn at skjermen over lyste opp), han spiller klarinett, har akkurat like teit humor som meg, og er alltid en himla fin støttespiller. han er den absolutt flotteste pappaen jeg kunne ønsket meg, han har lært meg himla mye og vært der for meg når jeg har trengt det. og i dag fyller denne fantastiske mannen 60 år, og hvis jeg får være enda litt heldigere enn jeg alt er, får jeg minst seksti år til med ham.

hurra for deg, pappa!

youtubefininger #3: agnes cecilie

som dere kanskje vet er jeg rimelig glad i vannmaling. og male-/tegnekunst helt generelt. derfor er det fint å kunne gå på youtube og bli inspirert av de som virkelig er gode. agnes cecilie er en av dem. hun har mange videoer av maleriene hennes in the making og teknikken hennes - spør du meg - er fantastisk, akkurat som maleriene hennes. la deg inspirere.

youtubefininger #2: shane koyczan

når det kommer til shane koyczan vet jeg faktisk ikke helt hvordan jeg skal ordlegge meg for å få fram hvor fantastisk jeg virkelig synes han er. jeg oppdaget ham for flere år siden, men glemte ham bort, og da jeg én dag tullet rundt på internett snublet jeg over en referanse til ham - og jeg ble forelsket på nytt. han skriver så vanvittig sinnsykt himla fint, og han fremfører det han skriver enda finere. bare, se; og bli inspirert!

youtubefininger #1: ontsofa

"Ont' Sofa's mission is to bring quality musicians and artists to your ears and eyes! We are asking REAL talented musicians and artists to sit Ont' Sofa and show the world what real music is all about!"

dette er det ontsofa handler om, mindre kjente artister, i alle størrelser og alle former, som setter seg på sofaen og synger/spiller sine egne sanger eller covere og det er mye talent å la seg inspirere av! her er fire av mine favoritter:

 

av og til kan paint være nok

som dere kanskje har lagt merke til har jeg fått en ny header. og det som jeg synes er gøyest med den (annet enn at den er fantastisk) er at den er superduperenkel å lage! og, med denne videoen, vil jeg vise at en ikke nødvendigvis trenger photoshop for å ordne seg en fancysmancy header. videoen er riktignok ikke av headeren jeg endte opp med, lagde den kun som eksempel på at det kan gå knakandes lett! et superpluss er at jeg itillegg får vise et lite utklipp av sangen pond of mine, som er laget av to herlige gutter jeg kjenner; kristoffer og henrik. (jeg fikk høre den først igår og forelsket meg med én gang.)

bruker dere photoshop?

et hurra for de som tror de er usynlige(tittelen er en referanse til denne artikkelen)

idag er dagen vi skal rope hurra. hurra for sminkørene på nyttårsaften, for matpakkesnekrene, for trøsten når du har et knust hjerte, for kokkene som tryller fram fantastisk mat, for leksehjelperne, for de (noen ganger kanskje litt for) ærlige rådgiverene, for skrubbsårblåsepå-ene, for godnattsangerne, for inspiratørene, for hjelperne, for sjefene, for sykepleierne, for alle verdens beste, for tannfeene, for kakebakerne. for de man krangler med og for de man forsoner seg med, for de man gråter for, av og med. for de som sikkert ikke hadde hatt vondt av å bli minnet på at de faktisk er verdens beste litt oftere. for de som ikke vet at de blir sett, selv når de er hele verden for oss.

idag er dagen vi skal rope hurra for mødrene.

<3

a place for us

 photo kristina_3_zps07ebabb6.gif

nå som jeg er i oslo hos familien min, kan jeg gå gjennom esker fulle av gamle, glemte ting som ble flyttet hit med familien. en av tingene jeg fant var en notatbok jeg helt hadde glemt bort, hvor jeg har limt inn utklipp, skrevet ned fine sitater og latt inspirasjonen flomme. det var en ordentlig positiv overraskelse å finne, og en flott måte å finne inspirasjon og pepp i hverdagen.

andre funn (hovedsaklig ett) kommer nok til å bli vist fram på bloggen i nær fremtid, det er bare å glede seg!

hvordan samler dere på inspirasjon?

når en trenger litt inspirasjon


(bildekilde 1 2 3)

moleskinery er en ordentlig vakker tumblr fylt av vakre, såre, sterke, smarte, morsomme utdrag fra moleskinebøker. det er flotte skisser, kollasjer, sitater, nedskriblinger, malerier, følelser. en kan begrave seg litt i denne bloggen og la seg inspirere av hvor flinke og ærlige og fine mennesker der ute er. det er ordentlig, ordentlig fint, synes jeg, at en kan sette ned så mye bra og så mye forskjellig på en enkel (eller dobbel) side i en liten notatblokk.

på en dag man er sliten og trenger noe fint:

dr. neil degrasse tyson deler et fakta som gjør verden og universet litt mer overkommelig og litt mer.. hjemme. også er jo sangen (to build a home - the cinematic orchestra ft. patrick watson) skikkelig fin også. 

om det at du er mer enn bare ordinær

det er lett å falle inn i en grå hverdag. lett å føle at det er for tungt å være seg selv hele tida; å sprudle, å le, å smile, å danse, å løpe, å drømme, å leve. det er så lite som skal til for at man én dag bestemmer seg for at i dag - i dag skal jeg være usynlig. i dag orker jeg ikke å ta på meg de fineste skoene i skoskapet, i dag orker jeg ikke å ikle meg tusen farger, selv om det kanskje er det eneste jeg vil. i dag vil jeg ikke bli lagt merke til.

 og det er jo lov, herregud, selvsagt er det lov. det er lov å ha dager hvor man vil gå under radaren. men når man først er der, innser man hvor mye enklere den hverdagen er. hvor mye enklere det er å ikke bli lagt merke til, hvor lite krevende det er å ha alle de øya festa på seg. også blir man der. 

men i dag, folkens, synes jeg vi skal bryte ut. i dag synes jeg du skal spille den rareste musikken din, ta på deg de fineste ringene, eller den jakka så mange synes er stygg, men som du syns er kanskje den fineste i hele verden, eller kanskje du skal ta på deg den aller rødeste leppestiften din og føle deg skikkelig fin. farg håret rosa, flett fletta skeivt, syng falskt og jævlig - men ekte; vær hundreprosent deg! jeg vet hvor lett det er å falle inn i det ordinære, det grå, det usynlige. jeg er innom kategorien ofte, alt for ofte, men etter lang og inspirerende samtale med fineste mari har jeg innsett at nei, jeg vil ikke bruke all tida mi på å sitte i et hjørne og leke usynlig. jeg vil være fargerik og sprudlende og jeg vil være hundreprosent meg, uansett hvor mange øyne som limer seg fast, uansett hvor mange reaksjoner som ikke er akkurat som jeg skulle ønske. vi er ikke ordinære, folkens.

og hvorfor late som, når vi kan være ekstraordinære?

les de rare bøkene dine, selv om de er tunge og selv om du mellom de hjerteknusende kapitlene kanskje glemmer litt bort hvorfor du leser boka, fortsett. krøll håret, ta på deg den rarfine buksa di, smil så stort og ærlig du bare kan - selv om du har skjeve tenner eller ikke liker smilet ditt. gå med yndlingsskoene dine; om enn utslitte og skitne. blås i alle andres tanker, blås i alle andres ord - du er deg, og du er ekstraordinær, intet mindre.

bildekilder : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Kristina Henrichsen

23, Bergen

hhenrichsen @ instagram

grafisk design-student, fascinert av cirka alt.

bloglovin
hits